lauantai 7. maaliskuuta 2015

Erilainen bussimatka

Hiihtolomaviikolla Oiva joutui taas kärsimysten tielle, kun matkattiin julkisilla Pohjois-Savoon emännän kotikonnuille. Alkuosuus oli pahin, koska paikallisbusseissa kuuluu liian kova meteli. Oiva osallistuu mökään huutamalla matkalaatikostaan kurkku suorana. Silloin aina hiljenee hetkeksi, kun bussi pysähtyy noukkimaan lisää ihmisiä kyytiin tai liikennevaloihin, mutta kun moottori hurisee liikkeessä kovemmin, Oiva ei tykkää ollenkaan ja ilmoittaa asian avoimesti. Vajaa kymmenen minuuttia vihreässä kauhuautossa oli pitkä aika, mutta siitä selvittiin hengissä jälleen.
Olis ollut paljon kivempaa jäädä kotiin nukkumaan.
Seuraavaksi matka jatkui lyhyen kävelyosuuden jälkeen pidemmän matkan linja-autossa. Kysyin kyytiin noustessa kuskilta, olisiko ok pitää kissaa matkan aikana sylissä ja ilokseni sain luvan, kunhan istuisimme peräpenkeissä (allergiajärjestely on, että eläimet kulkevat bussin taka-osassa). Oiva huuteli tuttuun tapaan boksistaan heti, kun moottori käynnistyi, joten päätin jo alkumatkasta avata ikkunanpuoleiselle penkille nostetun boksin oven, jolloin Oiva pystyi kävelemään syliini. Siinä se sitten matkusti melkein koko matkan. Välillä piti yrittää nousta kantokopan päälle katselemaan ikkunasta ulos, mutta palautin sen aina takaisin syliin. Toisinaan Oiva kävi pyörähtämässä kopassaan, jossa piti huudella epämukavuudesta kovaan ääneen, kunnes neropää tajusi kääntyä ympäri ja tulla takaisin mamman syliin istumaan.

Kyllähän Oiva jutteli närkästyneesti näinkin, mutta ei yhtä tiheästi, kuin kopassa matkustaessaan. Ja mun mielestä näin oli kivempaa, koska näin Oivan ja pystyin seuraamaan, ettei se ollut paniikin partaalla - vain tyytymätön. Kun oltiin matkattu tunnin verran, Oiva asettui kantokoppaansa makuulle. Reppana oli jo viittä vaille nukahtamaisillaan, mutta ihan vain periaatteen vuoksi piti yrittää komentaa lopettamaan kauhea kyyti.

Matka meni siis kaiken kaikkiaan yllättävän mukavasti! Jatkossakin aion hyödyntää sylimetodia, kun se selvästi on Oivasta mukavampaa, kuin koppibusseilu. Lisäksi sain ilokseni kuulla linkun etuosassa istuneelta helposti bussipahoinoivalta siskoltani, ettei Oivan ääni ollut kuulunut sinne asti ollenkaan, jes!

11 kommenttia:

 1. Kannatan ehdottomasti sylimatkustusta. On se niin paljon mukavampaa kun näkee, että kissa ei ole paniikissa vaikka vähän antaiskin äänekkäitä neuvoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Voisi harkita niitä turvavyövaljaita. Mistä te hommasitte ne Penalle?

   Poista
  2. Zooplussalla ainakin myydään turvavyövaljaita. Oikein toimivat on!
   http://www.zooplus.fi/shop/kissat/luukut/valjaat/142824

   Poista
  3. Mustista ja Mirristä hommasin valjaat, tai sellanen remmihän se vaan on: http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-form-polar-seatbelt-25-mm-30%E2%80%9350-cm/030067/

   Poista
  4. Kiitoksia molemmille vinkeistä! :)

   Poista
 2. Jujukaan ei yhtään tykkää olla bussissa tai autossa, mutta en ole uskaltanut kokeilla sylimetodia. Ehkä täytyisi joskus silti testata vaikka ihan henkilöautossa varovasti, jotta näkisi, onko matkustus sillä lailla mukavampaa. Nuppua ei niin matkustus häiritse, mutta Jujun mourutessa se liittyy kuoroon välillä ihan huvin vuoksi, vaikka ihan selvästi sillä ei mitään hätää ole, kun istua löhnöttää rennosti pepullaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivalla syli toimii tällä kokemuksella bussissa, muttei juuri henkilöautossa. Kokeiltiin sitäkin paluumatkalla, mutta huusi sylissäkin kuin syötävä. Ei ollut paniikissa, mutta aivan kauhea meuhkaaminen. Olisi ollut se ja sama kuunnella huutelua kopasta. Ehkä henkilöauto on liian pieni ja ahdistava purkki Oivan mielestä. Ota näistä kissoista nyt sit selvää. :D

   Poista
 3. Hyvä, että lupa sylimatkustukseen heltyi :) vissiin ainakin zooplussalla myydään turvavyövaljaita.

  VastaaPoista
 4. Onpa Oivalla söpö ääni! ♥ Jokin siinä boksissa kauhistuttaa monia, mutta hyvä, että syli on sentään parempi paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ehkä sanoisi söpöksi tuota marinavalitusta, vaikka voisihan se olla huomattavasti pahempikin. :D

   Poista