perjantai 23. tammikuuta 2015

Pakkaspäivien puuhastelua

Oiva ei tykkää kovasta pakkasesta. Kun mittari näyttää -20 astetta, ei ole toivoakaan päästä ulos jaloittelemaan ja sisällä on niin t-y-l-s-ä-ä! Nyt jumitetaan jo neljättä päivää yhtä monen seinän sisällä, tai siis Oiva jumittaa. Minä olen uskaltautunut pihalle kauppareissujen ja koulussa käymisen merkeissä. Vaikka onkin kivaa, että kova pakkanen kasvattaa puihin kuuraa ja tekee kaikesta nättiä ja valkoista, saa kissan ulkoilmaikävä toivomaan pakkasten heltymistä. Leikki- ja koulutustuokioista huolimatta Oiva alkaa osoittaa mökkihöperyyttä aiempaa hurjemmalla aamusinkoilulla ympäri kämppää ja kertoo maukumisella, että nyt ei palvelusväki toteuta kaikkia tehtäviään.

"Miten niin on liian kylmä? Vie mut pihalle!"
Onneksi Oiva on sen verran utelias kaveri, että sisälle on aika helppo keksiä pientä uutta ja jännää pelastamaan pieni kissa tylsyyskuolemalta. Voi esimerkiksi kääntää nojatuolin kyljelleen, jolloin se on ihan uusi kiipeilyhärpäke.
Aivan uusi tähystyspaikka.
Tai hyödyntää kuivumassa olevat lakanat vaanimispakoiksi.
Tästä syöksytään kohta huiskan kimppuun.
Ja aina voi turvautua tiputtavan hanan viehätykseen. Oiva jaksoi seurata tosi kauan tasaisesti putoavia pisaroita ja pakko oi tietysti tunkea pää hanan alle ja koittaa pyydystää vettä suuhun. Ei haitannut, vaikka nassu vähän kastui.
"Mitä nään on?"
"Miltähän tää haisee?"
"Maistoin vielä varmuuden vuoksi. Vettä se on."
Hyvällä säkällä elohopea kiipeää tänään vähän korkeammalle iltapäivästä, niin päästäisiin valjastelemaan hankeen.

P.S. Mulla alkaa mennä hermot vanhaan kameranrakkineeseen! Aivan mahdotonta saada sillä tarkkoja kuvia liikkuvasta kohteesta - ei tarvitse kuin pikkuisen heilahtaa, niin lopputulos on epätarkka. Muutenkin se tarkentaa ihan minne sattuu, ottaa todella pimeitä kuvia, jos valoa ei ole mielettömästi ja sammuilee mielivaltaisesti, vaikka olisikin akkua jäljellä. Ärsyttävä kapistus. Tuntuu tyhmältä laittaa kehnoja kuvayritelmiä tänne muiden nähtäväksi, kun pienenä perfektionistina haluaisin postailla laadukkaampia otoksia. Vinkkejä paremmista kameroista otetaan vastaan. Jos tässä vaikka jossain kohtaa sijoittaisi tehokkaampaan kuvakaappariin.

7 kommenttia:

  1. Ai teilläkin on vesipisarat kivoja... Pena vois istuu vaikka monta tuntia kattelemassa tippuvaa/valuvaa hanaa jos meitsi kehtais tuhlata vettä. :)
    Millanen kamera sulla on nyt? Onko haaveissa järkkäri (peilitön vai peilillinen) vai pokkari vai sitten siitä väliltä ns. bridge? Missä hintaluokassa olevia laitteita kannattaa suositella? Kaikkein paras neuvo kamera-asioissa on, että meet johonki kameraliikkeeseen ja siellä kerrot myyjälle mitä kameralta kaipaat ja hän sitten esittelee sulle sopivia laitteita. Ikinä ei kannata kameraa ostaa ennen kun on kädessään just sitä mallia pitänyt ku muuten voi käydä niin, että se ei vaan sovi käteen ja sitte lopulta jää käyttämättä kun ei tunnu hyvältä.
    Mulla itellä on Canon EOS 70D ja kolme erilaista linssiä siihen tällä hetkellä. Ulkoista salamaa ei oo, mikä näkyy kuvien laadussa hiukkasen kun joutuu ISOa nostamaan kamalan ylös, että saa sisällä kuvia vikkelästi liikkuvasta elukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyinen kamera on Canon Ixus 105, joka on ostettu joskus varmaan kuusi tai kahdeksan vuotta sitten. Tiedän kameroista tosi vähän, joten peilittömyydet sun muut ei sano mulle mitään. Joku kätevän kokoinen olis hyvä, ettei paina sataa tonnia repussa/laukussa. Haluaisin, että liikkuvasta kohteesta saisi hyviä kuvia ja ettei olisi ihan mielettömän hintainen. Emmätiiä, sellanen sopiva. :D En ole ennen Oivan kotiutumista kauheasti kuvaillut arjessa, niin ei mitään ammattilaiskameraa todellakaan. Hukkaan menisi. Mut joo. Pitää joskus mennä katselemaan kauppoihin ja sanoa "Hei, haluaisin uuden kamreran, että voin ottaa parempia kuvia kissastani." Voi myyjällä olla hauskaa sitten. :D

      Poista
    2. Ok, eli järkkäriä ei sitte kannata katella kun siihen uppoaa lopulta määrätön määrä rahaa ja aikaa. Ehkä kannattaa tutkailla Canonin PowerShot sarjaa, se on sellanen näköjään suomeksi puolijärjestelmäkamera, jossa on hyvä valovoima ja jossa on piiiiiiitkä zoomi, että voi sitte kun kissa pääsee karkuun kuvata myös sen pakomatkan. :D Tai sitte vaan päivittää ton Ixusin vähän uudempaan malliin, ne on aika paljon kehittyneempiä kuin olivat sillon joskus liki kymmenen vuotta sitten. Tietty pitää muistaa, että mikään kamera itessään ei ota hyviä kuvia, vaan vähän täytyy itekki jaksaa perehtyä asiaan (nimim. uuden kameran kanssa ekat 1000 kuvaa ihan pas***...). :)

      Poista
  2. Tiedän tunteen! Itse tykkään kovasti myös talvesta, eikä pakkanen ja lumi haittaa yhtään. (Päinvastoin, saa kerrankin käyttää kaikkia muuten liian lämpimiä neuleita!) Mutta kissojen kannalta ikuinen kesä olisi kyllä paljon parempi. Pitkän sisälläolon jälkeen katit muistuttavat pieniä lapsia. ("Äiti täällä ei oo MITÄÄN tekemistä!")

    Kameraongelmaan samaistun myös, omanikaan ei vastaa oikein tarpeitani. Sisäkuvaus on tähän vuodenaikaan suorastaan mahdotonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Täällä on kuulunut paljon vaativia "blau!"-huutoja vähän väliä. Tarkoittaa "Tylsää, keksi mulle tekemistä!" :D

      Poista
  3. Voi kun Oiva on jo niin aikuisen näköinen komistus ♥ Toivottavasti pakkaset lauhtuu ja pääsette taas pian ulkoilemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Oiva on jo iso poika. Päästiin tänään onneksi pyörähtämään pihalla. Oiva ryntäsi rappukäytävään huimalla vimmalla, kun sai valjaat ylleen. :D

      Poista