sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kissanristiäiset

Pikkukissa sai nimekseen Oiva. Hetken ilmassa oli pientä kriisinpoikasta, kun en ollut aluksi ihan varma sopisiko etukäteen suunnittelemani nimi karvalapselle. Olisiko nimessä pitänyt kuitenkin olla enemmän ytyä ja säpäkkyyttä? Hyviä vaihtoehtoja en kuitenkaan keksinyt. Halusin kotoperäisen nimen, joka asettuisi helposti suuhun - joko mukavan ehkä hieman vanhahtavan ihmisnmen tai kauniin mielellään luontoaiheisen sanan. Tokaan aamuun mennessä olin katsellut ja pohtinut tarpeeksi. Oiva se on. Utelias ja energinen, saalistusvimman huippuhetkellä sekopäinen ja huomiota halutessaan ihana kehruumoottori-Oiva.

Pesunkestävä Oiva.

14 kommenttia:

  1. Oiva on ihan oivallinen nimi pienelle (ja tietty isommallekkin) kissalle!

    VastaaPoista
  2. Oiva on ihana nimi! :) Poikien nimiä on mun mielestä vaikea keksiä, itsekin kun haluan kissoilleni ihmisten nimiä (nimen pitäisi olla sellainen, jonka pystyy lausumaan sekä suomalaisittain että englanniksi). Muistan kuinka vaikea oli keksiä nimi Hugolle, varsinkin kun se tuli meille vähän yllätten niin ei ollut aikaa miettiä nimeä kuin pari viikkoa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä - tyttökissalle olisi ollut ainakin kolme nimivaihtoehtoa. :D

      Poista
  3. Oiva valinta :) Onnea kisupojan uudelle nimelle!

    Täällä Oivan syntymäkodissa on meneillään sunnuntaiaamun kissaralli. Vielä kotona olevat kisupennut ja kaksi vanhempaa eli 10 kk:n ikäiset Polar ja Thor painivat, lentävät, juoksevat, heittävät kuperkeikkaa, saalistavat toistensa häntiä ja taas painivat, len... ja sitä rataa. Kisumamma Fii käy välillä komentamassa isoja poikia, kun paini käy liian voimalliseksi ja pikkuiset tassulenkissä vinkaisevat mammaa apuun.
    Ihanaa sunnuntaipäivää teillekin - oikeaa kissanpäivää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on ollut oikein mukava sunnuntai. Oiva on ollut yllättävän rauhallisella tuulella ja aamupäiväinen valjastelu taisi viedä rallienergiat. Sylipäikkäreitä on otettu tänään jo kaksin kappalein.

      Poista
  4. Onnittelut Oivalle hienosta ja sopivasta nimestä! Haaveilin aina, miten keksisin kissoilleni jotkin todella hienostuneet ja persoonalliset nimet. Ja sitten niistä tuli Nuppu ja Juju. :-D Joka toinen kissa on Nuppu, ja taitaapa nykyisin olla jokin räppäri nimeltä Juju. Niin, ja lastenohjelma, jossa on Nuppu ja Junnu... Mutta ovathan nuo omat kissat nimensä näköisiä ja oloisia, ja erittäin uniikkeja persoonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tähän maailmaan Nuppuja ja Jujuja mahtuu!

      Poista
    2. Veikeän näköinen kissa :-), oikein Oiva!

      Poista
    3. Ups, anteeksi, tarkoitin kommentin tuonne ihan omakseen, nyt sormet on osuneet kirjoittelemaan eri kohtaan kuin ajattelin.
      Kaikki nimet - Nuppu, Juju ja Oiva - ovat kyllä oikein oivallisen kissamaisia :-)!

      Poista
  5. Hienon nimen keksit kisulle! Niinhän se on, että jos yksi hyvä ja itseä miellyttävä nimi on jo tullut mieleen, ei vaihtoehtoja oikein edes tee mieli keksiä. :) Tiituksen nimen kanssa kävi niin hauskasti, että nimenannon jälkeen äitini kertoi, että mummoni isoisä oli myös nimeltään Tiitus. Meillä on siis oikein suvussa kulkeva nimi. :)

    VastaaPoista
  6. Oiva on täydellinen nimi noin söpölle komistukselle ♥ Ihana naama ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin oli onnistunut poseeraus! Yleensä Oiva on taitava liikahtamaan tai kääntämään päätä juuri kun kamera räpsähtää. :D Ja kiitti monista kommenteista! Olit selvinnyt luku-urakasta. :)

      Poista