lauantai 19. joulukuuta 2015

Oivan päätös

Tuossa suunnilleen kuukausi sitten Oiva osoitti suurta päämäärätietoisuutta tekemällä selkeän valinnan: herra ei enää suostu käyttämään pellettejä hiekkalaatikossaan.
Näin lötköstä kissamussukasta löytyy yllättävää päämäärätietoisuutta.
Tarina menee kokonaisuudessaan niin, että ostin kokeiluksi säkin puupohjaista Öko Plussaa ihan vain vielä miettiäkseni ja kokeillakseni uudelleen, olisiko hiekka kissalle mieleisempää ja tuntuisiko laatikon siistiminen helpommalta, kuin pellettisysteemillä. Oivan mielipide oli selvä alusta lähtien. Hiekkaboksiin tehtiin kaikki pissit ja kakat, kun verrokkipelleteille käytiin pissimässä vain muutama kerta siinä vaiheessa, kun Öko oli ollut vaihtamatta jo pitkään. Ja siis nyt huomio kaikki! Mun vessaprinssini teki kahdet pisut - kahdet pisut - hiekkalaatikkoon siivoamiskertojen välissä. Mitä mitä? Yleensä vessaan ei ole voinut mitenkään mennä asioilleen, jos ekoja liruja ei ole putsattu veke. Arvio oli siis tämä: Oiva tykkää hienommasta hiekasta.

Noh, koska meillä nyt kuitenkin oli pellettejä vielä reilusti jäljellä, tuumasin että pitähään ne eka loppuun käyttää. Sen jälkeen hankittaisiin hiekkaa. Joten puuhiekat pois ja molempiin lootiin taas pellettiä. Toimi oikein hyvin viimeksi puupohjaisen kissanhiekan testaamisen jälkeen - pelletti kelpasi kuin aina ennenkin.
Luuletteko, että meni niin helpolla nyt?
Vaan mitä tapahtui tällä kertaa? Oiva alkoi pantata pissimistä. Yleensä kolme kertaa vessassa päivän aikana pyörähtävä kaveri kävi laatikolla kahdesti - siis, jos ei käyty ulkona. Jos käytiin pihalla, maaperä sai ruiskauksen kissaravinteita ja laatikko yhdet kuset. Ja mun piti aikuisten oikeasti nostella Oivaa pelleteille kokeilemaan, paijata ja maanitella rohkaisuksi, jotta pelleteille pystyi liruttamaan. Mentiin tällä systeemillä kaksi päivää.

Sitten koitti yksien pissien päivä. Tässä kohtaa minä huolestuin. Kun iltapissaa ei kuulunut, melkein toivoin, että kissa kiipeäisi luvatta tiskialtaaseen, niin saisi helpotuksensa. Onneksi, onneksi, onneksi olin sattunut olemaan laiska ja käytetyt ökot olivat vielä siivouskaapissa jemmassa odottamassa muovipussissa roskiin vientiä. Iskin ne aamulla takaisin toiseen laatikkoon ja mitä kävi? Oiva meni heti kiltisti pitkälle pisulle hienojakoisemman kuivikkeen päälle. Ei ehkä yllätä, että mami hyppäsi samana päivänä yliopistolta päästyään bussiin, ajeli marketeille ja palasi raahaten uusia hiekkapusseja mukanaan.
Oiva voi ottaa rennosti - kyllä mami hoitaa.
Että näillä mennnään nyt. Kahdessa laatikossa puupohjaista kissanhiekkaa ja tyytyväisesti vessa-asiansa hoitava Oiva. Ei mitään käryä, mitä teen käyttämättömille pelleteille, mutta Oiva saa nyt tässä kohtaa viedä. Minä joustan, kun kissalapsella oli asiasta näin selkeä mielipide. Ja koska pissimättä jättäminen on Kissan kotilääkäri-kirjan mukaan kissalle terveysriski, niin todellakin roudaan/tilaan ÖkoPlussaa mieluummin kuin kyttään Oivan pissimisvälejä ja puolipakotan sen kuivikkeelle, jota se ei halua käyttää. Plus laatikoita on rahtusen helpompi pitää puhtaana heikan kanssa, kuin pellettien välipohjasysteemillä. Ainut harmi on murusten kulkeutuminen asuntoon (kaiholla ajattelen pellettien pysymistä laatikoissaan), mutta noh, imuri on keksitty.

8 kommenttia:

  1. Ainakin poitsu osas tehdä mielipiteensä selväksi. Meillä vaihtuu nyt just ÖkoPlus toiseen puupohjaiseen, joka ei oo kokeilujakson aikana pahemmin tullu tassuissa ulos vessasta eikä pölise niin paljoa kuin Öko. Näyttää ihan samalta ja tuntuu ihan samalta, mutta jotenkin se vaan on erilaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä! Olisko tuotearviota tulossa teidän blogin puolella? :)

      Poista
    2. Hmm. Mekin odotetaan, kuultaisko tästä lisää?
      Öko on meidän valinta, mutta parempaan vois aina vaihtaa :)

      Poista
  2. Kaipa se tassutuntuma on sitten niin tarkka, ettei mihin tahansa voi tarpeitaan tehdä. Ja kun monet abyt/somalit tykkäävät kuopsutella hiekkaa ja peittää jätöksensä, niin sekin voi varmaan vaikuttaa tuohon pellettivastaisuuteen. Mutta joo, imuroida saa kyllä paljon noiden hienojakoisempien hiekkojen kanssa. Meillä käytetään mikrohiekkaa ja sekin on melkoisen kulkeutuvaista sorttia. Varsinkin, kun se tosiaan kaivellaan tehokkaasti ulos laatikosta, vaikka kuinka ois kansi päällä ja ovi vasten seinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kulkeutuminen on rasittavaa. Mutta toisaalta aika pieni murhe, kun kissa muuten käy laatikolla niin tyytyväisesti. Siedän muruset oman muruseni vuoksi. :)

      Poista
  3. Söpö Oiva! Onneksi olit valppaana ja huomasit heti panttaamisen. Jotkut kai käyttävät kaneilla kuivikkeena pellettiä, kannattaa siis kysellä tutuilta kissa- ja kani-ihmisiltä olisiko jollakin käyttöä pelletille. Kulkeutuminen on kyllä ihan hitsin ärsyttävää, vaikka Ökö ei mielestäni olekaan niin paha kuin mikrohiekka. Tai siis Ökö kulkeutuu ihan yhtä paljon, mutta hiekanmuruset eivät pistele jalkojen alla kuten mikrohiekka. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kysellä tutuilta, josko olisi pelletille tarvetta. Ainakin yhden kani-ihmisen tiedän ja hyvällä säkällä pelletti saattaisi kelvata myös Oivan synnyinkotiin. :)

      Poista
  4. Kiva, että mieluisa hiekka löytyi! :) Tassutuntuma on tärkeä, mie en ole uskaltanut sen vuoksi kokeilla noita ekologisempia vaihtoehtoja kun pelkään panttaamista. Sellainen mikrohiekkamainen tuntuma voisi ehkä mennä. :D Puipui Oiva ♥

    VastaaPoista