Oiva


Nimi: SunnyPace Eranthis Hyemalis eli tuttavallisemmin Oiva

Lempinimet: Oivelo, Oiva-Loiva, Loiva, Loivelo, Muru, Mössykkä, Pieni, Beibi, Poika

Syntymäpäivä 26.5.2014

Rotu: Abessinialaisvariantti (eli somalin ja abyn risteytys, käytännössä pikäkarvageeniä kantava aby).
Lisää tietoa abessinialaisista löytyy rotuyhdistyksen verkkosivuilta.

Väri: Riista

Luonne & laatu: Kaikkeen osallistuva, puhelias ja utelias. Lauman arvonsa tunteva kuningas. Oiva seuraa vierestä miltei kaikkea, mitä mamma tekee. Abymaiseen tapaan Oiva on ihmisten seurasta nauttiva otus, joka ei tykkää jäädä pitkiksi ajoiksi yksin. Paras paikka olla, on ihmisten lähellä. Jos Oiva joutuu olemaan erossa mammasta omasta mielestään liian kauan, pitää protestiksi haukata emännän nilkkoja. Samalla tyylillä ilmoitetaan, jos aktivointia tai muuta huomiointia on laiminlyöty. Oiva kaipaa paljon tekemistä ja nauttii etenkin ulkoilusta, jahtausleikeistä, Jalo-veljen kanssa painimisesta ja naksutinkoulutuksesta. Ehdottoman rakkaudentäyteinen otus, joka pussailee ja kehrää mamman tullessa kotiin ja asettuu mahan päälle kehräämään viikonloppuaamuisin. Liukasliikkeinen ja mestari olemaan edessä.

Suhtautuminen syliin: Syli on ihan okei hetkittäin. Yleensä Oiva viihtyy paremmin ihmisen vieressä kuin sylissä. Useimmiten Oiva kiemurtelee pois sylistä melko nopeasti, mutta hetkittäin etenkin jaloillaan seisovan emännän käsivarsilla on kiva kehrätä ja katsella maailmaa. Joinain heikkoina hetkinään Oiva saattaa jopa nukahtaa syliin, mutta se on harvinaista herkkua.

Parhaita juttuja Oivan mielestä:
- Ruoka! Ja tämä koskee kaikkien ruokaa, oli se omaa tai jonkun toisen. Oiva on pohjaton kaivo, eikä tiedä, mitä kylläisyys tarkoittaa. Aina on nälkä. Ihmisiltä pitää kytätä ja kerjätä ruokaa, vaikka olisi kaksi sekuntia sitten syönyt.
- Pikkuveli Jalo, vaikka pentu onkin välillä riesa jahdatessaan Oivan häntää.
- Nojatuolissa ja sohvalla nukkuminen
- Ulkoilu
- Naksutinkoulutus

Parhaita juttuja Oivassa:
- Nukkuu kiltisti aikaan
- Hellyyspuuskat
- Fiksu ja nopea oppimaan
- Kiltti ja yllättävän kärsivällinen
- Rohkea kisu niin ulkona kuin uusissa paikoissakin
Oiva kesällä 2016.
Toukokuinen pönötyskuva 2015.
Kuiva korsi saa kyytiä toukokuussa 2015.

3 kommenttia:

 1. Tiesitkö, että Cafu on kautta aikojen paras vasen laitapuolustaja, Brasiliasta kotoisin? Siis jalkapallosta puhutaan, tähdentää isäntä tässä vieressä.

  Cocosta jokunen "asiantuntija" on myös kysynyt, onko aby var, kun sillä on hieman liian pitkä karva ollakseen puhdas aby. Mutta ei ole. Coco on kuitenkin meidän ihanin ja söpöin äitikissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aavistus, että Cafun nimellä saattaa olla tekemistä jalkapallon kanssa. Kiva saada varmistus. :) Niiden sisaruskatras on siis MM-pelien mukaisen teeman mukaan nimetty, kun pennuista löytyy myös mm. Pele.

   Poista
 2. Kisupentue sai nimensä tosiaankin Brasiliassa pelatun MM-turnauksen innoittamana :) Me kaksijalkaiset kisupentueen mamma ja pappa olemme ikäpolvea, joka on seurannut brassihuippufutaajien Pelen (3 MM-mestaruutta) ja Zicon (MM-pronssia) edesottamuksia aikanaan. Cafu (2 MM-mestaruutta) on sitten iältään hieman tuoreempi pelaaja. Pele syntyi pentueesta ensimmäisenä ja sai siitä syystä itseoikeutetusti nimen Pele. Naisbrassifutaajia ei tyttöjen nimien esikuvaksi löytynyt, joten tyttöjen nimet, Zini ja Papu, ovat 'vähän sinne päin' :)
  Pele ja Zico ovat poikia, punaisia väriltään. Papu riistatyttö ja Cafu riistapoika. Zini on keijukaismaisen siro, sininen tyttö. Valloittavia kaikki kerrassaan!

  VastaaPoista