keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kategoriasuosikit

Sain Purrmurr-blogin Anniinalta (jo aikoja sitten, hupsis!) haasteen listata FIFé-kategorioista lempparikissarodut. Mullahan ei henkilökohtaista kanssa-asumiskokemusta ole toistaiseksi muista rotukissoista, kuin Oivaloivasta, mutta teen listauksen esteettisen silmän, lyhyiden kohtaamisten, huhupuheiden ja enempi vähempi hatarien tietojen varassa.

Kategoria 1
Pyhä Birma. Ystäväni on kertonut paljon juttuja lapsuudenkotinsa edesmenneestä pyhästä birmasta. Se oli juttujen perutseella niin hellyyttävä ja hupaisa kaveri, että tämän vuoksi näin. Mutta noin niinkuin ylipäätään kategoria numero uuno on vähiten oma suosikkini. Pitkät turkit ja osin lyttyiset naamat eivät kauheasti vetoa.
"Hellyyttävä ja hupaisa? Osaan minäkin - katso vaikka!"
Kategoria 2
Turkkilainen angora. Onhan ne nyt ihan pirun nättejä (muuan hakukoneen kuvahaun perusteella, kröhöm). Kissaliiton sivujen luonnekuvauksen perusteella aika abymainen rotu, joten saattaisimme tulla toimeen.
"Et sä tarvii mami mitään nättiläistä, kun sulla on mut ja mun säihkysilmät!"
Kategoria 3
Ocicat. Näitä olen jopa tavannut näyttelyssä, lemmikkimessuilla ja erään kasvattajan luona. Tykkäsin isoista täplitetyistä muskelirutjakkeista. Ne on hienoja kissoja - lihaksikkaita, mutta silti notkeita ja ketteriä. Fiksuja, ihmisläheisiä ja sosiaalisia. Onhan niillä volyymiäkin jonkin verran, mutta mitäs pienistä. Oma hopeanvärinen kotipantteri Oivalle pikkuveikaksi. Oijoi, kun vielä olisi hopeansävyinen oci! Juu, kyllä kelpaisi.

Kategoria 4
Absykkä pabsykkä! Pitää vetää vähän kotiin päin. Mulla on tämmöinen, enkä vaihtaisi pois. Kiltti, fiksu, aktiivinen, mamman mussukka halutessaan ja kastraattiversiona lahjottavissa mun kokemuksen perusteella melkein mihin tahansa. Oma abypoju on ollut ensimmäinen kissani ja niin helppo ja aloittelijaystävällinen tapaus, että seuraava kissa hamassa tulevaisuudessa tulee varmasti jyrsimään kaikki sähköjohdot, kiipeämään verhoja pikin ja tuhoamaan kaiken. Ihan vain tasapainon vuoksi. Yksinkertaisesti: Oiva-poika = <3 ja siksi aby.
Hurmuriköllykkä itse.

9 kommenttia:

 1. Oi kun Oiva on kaunis, vai pitäiskö sanoa komea. :D

  VastaaPoista
 2. Mukavia suosikkeja! Mä olen ollut siinä käsityksessä että angorat ovat aika tulisieluisia eivätkä välttämättä tuu toimeen muiden kissojen tai perheen ulkopuolisten ihmisten kanssa, mutta saatan olla kyllä ihan väärässäkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla. Mun tietämys noista on lähinnä kissaliiton pienestä infopläjäyksestä peräisin. :D

   Poista
 3. Oivalla on hauskoja ilmeitä noissa kuvissa :) Maailmaan mahtuu monta ihanaa kissarotua.

  VastaaPoista
 4. Iiiiihana säihkysimmu! ♥ Angorat on tosi kauniita ja tykkään kun värivaihtoehtoja löytyy. En kuitenkaan osaa päättää vanin ja angoran väliltä. :D Vaneilla on kuviointi ihan hirmuisen upea.

  VastaaPoista
 5. Ompas kiva nähdä sunkin suosikit! Vähän tuli hajurakoa omien suosikkieni kanssa. ;) Mäkin mietin tuota ocicattia, ne on tosi upean näkösiä ja oikeasti aika voimakkaita! :D

  VastaaPoista