maanantai 13. lokakuuta 2014

Hammaskeiju

Pari päivää sitten Oivaa leikittäessäni huomasin, että sen suussa on jotain hassua. Näytti siltä, että yksi hampaista sojottaa väärään suuntaan. Piti varmistaa asia, joten leikin lomassa tarkkailin tappopuraisuja tekevää pikkukitaa ja joo, olin nähnyt oikein. Toinen alakulmahammas oli kääntynyt mursumaisesti eteenpäin.

Ei säikäyttänyt, koska kasvattaja oli kertonut vastaavasta näkymästä oman kissansa suussa pentuaikana. Hampaat vaihtuvat ja yleensä kissa nielaisee putoavat naskalit ennen kuin ihminen ehtii niitä edes huomata.

Noh, halusin kuitenkin varalta tarkistaa Oivan suun paremmin ja saada samalla vähän harjoitusta kissan suun aukaisemiseen. Siispä nostin elukan keittiönpöydälle, otin palkkionamit valmiiksi ja kurkistin suuhun. Oli se syöksyhammas kyllä hupaisa näky! Oiva yritti laittaa suun tutkailun loppuvaiheessa hanttiin ja kiemurteluksi meni. Kun sain sen taas rauhoittumaan, huomasin villatakkini hihassa jotain ylimääräistä. Oivan irtoava hammas oli tarttunut neulokseen! Kyllä nauratti. Tuli sitten samalla suoritettua torahampaan poisto ihan vahingossa. :D Oiva ei vissiin edes huomannut, että suusta oli tipahtanut jotain. Söi naminsa tyytyväisenä ja jatkettiin leikkejä.
Tällainen pieni tappoväline. Laitoin jemmaan tyhjään tulitikkurasiaan.
Oiva ei ollut hammaskeijun yllätysvirailusta moksiskaan.

10 kommenttia:

  1. Onnittelut hammassaaliista! Mahtaakohan hammas kadota tulitikkurasiasta niin, että tilalle tulee esim. kahden euron kolikko?! Eivätkö hammaskeijut yleensä harrasta tuollaista vaihtokauppaa? Hammas on kyllä paljon arvokkaampi aarre, joten suosittelen munalukkoa siihen tulitikkurasiaan. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten hammaskeijun assistentti tuo Oivalle pari cosman namia. :D Hammas pidetään kyllä tallessa. Pitää laittaa maalarinteipit pitämään boksia kiinni, niin se ei livistä kadoksiin.

      Poista
  2. Ooh, ois kyllä niin hienoa saada Penalta hammas talteen kanssa... Pitääpä olla silmä tarkkana jos vaikka huomais jotain sojottelua sitten kun sen aika on. :)

    VastaaPoista
  3. Ooh, ihana saalis. Meillä on kaikki hampaat hävinnet taivaan tuuliin tai mahanesteisiin, ei ole löytynyt yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä melkoinen tuuri, kun tuo irtohmmas tarttui puseroon ja vielä pysyi siinä, eikä lentänyt lattialle ja mennyt sieltä imuriin. :)

      Poista
  4. Onnea ihanasta saaliista! :) Mie olen onnistunut löytämään useita hampaita, mut tein sen virheen, että laitoin ne tyhjään (pestyyn) kaprispurkkiin ja ne kellastui. :'D Harmittaa, mutta onneksi eivät ehtineet kellastua liian pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Kavala kapsrispurkki, mutta onneksi ne jäi silti talteen. :)

      Poista
  5. Oivalle on varmaan ihan hyvä diili,että jos saa nameja palkaksi, niin auliisti antaa maitohampaansa mamille säilytykseen :-).

    VastaaPoista