keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Terminaattori, karvanaattori, furminaattori

Kevään kunniaksi meillä on alkanut karvanlähtöaika ihan aikuisten oikeesti. Pentuna Oivasta ei irronnut nimeksikään haivenia, mutta nyt riittää, että pikkuisen silittää, niin Oivan selälle kasaantuu kerros irtokarvoja.
Tilanne aamupaijailun jälkeen. Ai miten niin Oivasta lähtee karvaa?
Vaikka tottahan kissan kanssa karvanlähtö kuuluu asiaan, niin päätin, että nyt on oikea hetki kokeilla karvaterminaattoria, eli furminaattoria. Kyseinen tehoharava tuli tänään ruokien mukana zooplussalta ja pääsi heti kokeiluun.
"Mikä tää on?"
Muovipakkauksen auki taisteleminen aiheutti Oivassa kinuavan "olen söpö, anna ruokaa"-reaktion. Pettymys mahtoi olla melkoinen, kun muovin alta ei paljastunut nameja, vaan ihmeellinen muovimetallikummajainen.
"Häh? Enhän mä tota voi syödä!"
Aloitin furminaattorikokeilun sipaisemalla Oivaa muutaman kerran vanhalla tutulla harjalla, sillä Oiva tykkää harjaamisesta kehräykseen asti. Sitten vaihdoin furminaattoriin. Oiva ei ollut millänsäkään ja saadessaan pikkucosmia (osiksi pilkottuja cosman nameja) käsittelyn aikana, hyrrääminen alkoi tuttuun tapaan.

Tein aika kevyen ensifurminoinnin, etten vahingossa nyhtäisi liikaa aluskarvaa irti. Oivan turkki on sen verran ohut ja silkkinen, etten halunnut riskeerata kaljuja läiskiä innostumalla liikaa. Superkampaa ei tarvinnut kuin kevyesti kuljettaa turkin läpi ja niinkin lähti hyvät määrät pohjavillaa. Siiviläpäänä tosin unohdin ottaa kuvan postuneesta irtokarvasta pöyheässä muodossa, mutta havainnollistan pölinää esittelemällä housuihini tarttuneen muodikkaan turkiskuosin ja lähtökarvasta tiivistyneen palleron (jonka Oiva olisi halunnut fiksuna poikana syödä...).
Onneksi tämä ei ole normaali tilanne Oivan paijaamisen jälkeen.


Aikainen pääsiäismuna.
Ainakin ensikokeilun perusteella hyvä hankinta! Eiköhän tällä vähene jatkuva variseminen, eikä Oivelon tarvitse nieleskellä kaikkea irtokarvaa peseytyessään.

9 kommenttia:

  1. Kylläpäs lähtee Oivasta karvaa! Meilläkin on karvanlähtö meneillään, irtokarvaa leijailee pitkin huushollia ja matot täynnä rallituksessa irronneita tuppoja :D Pitäisi varmaan itsekin näitä keväitä varten harkita furminaattoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on karvaista aikaa. Näkyy vielä mahdollisimman hyvin ihanasti loistavassa auringonvalossa, miten karvat leijailee ilmassa ja pyörii lattialla. :D

      Poista
  2. Meillä oli toissavuonna Rakulla ihan järkyttävä karvanlähtö keväällä ja se oksentelikin karvaa vaikka kuinka, perusharja ei auttanut. Ostin furminator-wannaben ja oksentelut loppui siihen. :) On kyllä mahtava tuote!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että wannabe-versiota oli hyötyä teidän huushollissa. :) Oiva ei ole vielä kertaakaan oksentanut karvapalloja, mutta furminaattorin ansiosta ei toivottavasti tarvitse karvapuklailla tulevaisuudessakaan. Ja minä iloitsen, ettei keittiönpöytä ole yhtä täynnä karvoja kuin vielä pari päivää sitten. :D

      Poista
  3. Mä olin jo epäilly, että Pena on jotenkin vähän rikki kun siitä ei ikinä lähteny karvaa, mutta nyt sitä kyllä riittää! No, onneks kissan karvasta on tosi hyvä huovuttaa pieniä esineitä niin ei mee ihan hukkaan tämä karvanlähtöaika... :D
    Aika komee karvapallo Oivasta löytykin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietin kans Oivan ollessa pienempi, että miten siitä lähtee niin niukasti karvaa, kun olin tottunut tuttujen maatiaiskissoja rapsutellessa siihen, että vaatteet on aivan karvaiset hetkessä, vaikka kissa vain käväisisi lähellä. Mutta irtokarvattomuus olikin vain hämäystä, nyt pölisee! Tai ei enää niin paljon, kiitos terminaattorikamman. :)

      Poista
  4. Jotenkin lohdullista, että lyhytkarvaisten kissojenkin kotona leijailee irtokarvaa! :-D Tutun näköiset nuo housut... Mulla on töissäkin teippiharja, koska varsin usein huomaan kesken päivän, että voisi furminoida vähän itseäänkin.

    VastaaPoista
  5. Jees, karvaa on liikkeellä nurkat täynnä :-(. Aloin kerätä pari viikkoa sitten laatikkoon talteen harjauksen karvalevyjä lintujen pesätarpeiksi. Kunhan vähän vielä lämpenee, laittelen pikkuhiljaa pihani pensaiden oksiin karvatuppuja tarjolle, lähtevät nopeasti uusiin koteihin :-). Kierrätystä <3

    VastaaPoista