torstai 1. tammikuuta 2015

Lomalaisen vessa-arsenaali

Yksi joululahjatoiveeni oli niinkin suureellinen kuin kaksi pinottavaa muovilaatikkoa, joista saisi Oivalle uuden vessan. Syy uuden vessalaatikon hommaamiselle oli edellisen version aaltoileva pohja. En tajunnut ekoja bokseja ostaessani, että aaltojen kouruista ei ole kauhean kiva rapsutella pissapuruja pois ja että puruksi muuttuneen kastuneen pelletin sekoittelu välipohjan läpi on semisti hankalaa uurteiden vuoksi. Toivelistalla oli näin ollen tasapohjaisia muovibokseja, joita olin marraskuussa bongannut Ikeasta.
"Kuka hölmö toivoo joululahjaksi laatikoita kun voi saada täysin toivomatta kissanminttuporkkanan (jonka pari ehti jo kadota) ja höyhenisen kalalelun?"
Joulupukki toi laatikot ja sain lainata iskän akkuporakonetta tehdäkseni toisen pohjaan reikiä. Jos en seonnut laskuissa, porailin pohjaan 189 reikää, joten nyt vessan siistiksi pyörittely käy kuin tanssi. Käytin 8 mm poranterää, jonka arvioin olevan pellettivessaan sopiva, etteivät kolot menisi tukkoon ja toisaalta etteivät kokonaiset pelletit putoilisi niistä läpi. Sopiva teränpaksuus riippuu tietysti siitä, millaista pellettiä käyttää. Meillä on kotona K-raudan lämmityspellettejä, joille tuo koko on juuri sopiva, mutta nyt lomalla käytössä olleet Rainbow'n pelletit (tai "puupohjainen kissanhiekka", kuten pussissa lukee) ovat pienempiä ja putoilevat jonkin verran välipohjan läpi.
Vanhan boksin aaltopohja...
...häviää 6-0 uuden laatikon tasaiselle pohjalle.
Oiva hyväksyi uuden pissiboksin heti, kun sai sen Domestos-pesun jälkeen testattavaksi. Teki lootaan saman illan aikana sekä pisut että kakat ja suosio on säilynyt myös ensiesittelyn jälkeen. Nyt on kissalla ainakin valinnanvaraa vessansa suhteen, kun mukana oli jo ennestään vanha laatikkovessa ja pienempi yksittäinen laatikko varavaihtoehdoksi. :D
Huussiarmada - uusin ja suurin (45 l) oikeassa reunassa.
Uusi tasapohjaboksi lähtee täältä mukanamme yksiökotiin. Vanha jää kotipaikkakunnalle, niin ei tarvitse enää raahata Oivalle vessalaatikkoa julkisissa, kun tullaan taas käymään. Kuormajuhta (eli minä) huutaa hurraata!

7 kommenttia:

  1. Jippii, uusi vuosi, uusi vessa :) Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Sullapa on ollu jännät joulupuuhat... :) On toi aaltopohja kieltämättä hippasen hankalan olonen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko jännä oikea ilmaisu, mutta hauskaa oli vähäsen nikkaroida. :)

      Poista
  3. Hienosti uusi vuosi on alkanut Oivalla, kun on sekä mieluiset lelut että uusi vessa:-). Myös emännälle oikein hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  4. Ei vitsi mä rakastan kaikkee omaa nikkarointia! Elä aaltopohjasta välitä, kun ite on tuunannu niin se on täydellinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tekeminen on parasta! Myös muutamat leikkirinkulat ja narulelut on tullut Oivalle näperrettyä ja pahvilaatikoita on kans kiva vähän tuunailla kisun iloksi. :)

      Poista