tiistai 23. joulukuuta 2014

Joululomakuulumisia

Ollaan Oivan kanssa oltu nyt reilun viikon verran joululomailemassa mun kotipaikkakunnalla. Omakotitalon ryntäilypinta-ala, oma piha, kivat näkymät ikkunasta ja monipuolistunut ihmisseura (äitini ja kaksi siskoani)  sekä tietenkin aina yhtä kiinnostavat marsut ovat taanneet Oivalle mukavan joulunalusajan ja täällä pysytään onnellisesti ainakin uuden vuoden yli. Oiva on jo hyvän aikaa sitten vallannut oman paikkansa sohvannurkasta, tottunut saamaan multicatit aamulla aikaisin ensin herääviltä (äiti tai pikkusisko, en ikinä minä) ja saanut enemmän kuin tarpeekseen sylittelyä ja silittelyä. Oiva on myös ottanut ilon irti isosta tilasta. Yksiöön verrattuna omakotitalo tuntuu varmaan urheiluhallilta. Poika ryntäilee etenkin aamuisin ympäri taloa kauhealla vauhdilla ja leikkii mielellään jahtausleikkiä pikkusiskoni kanssa.
Siskon nappaama kuva Oivasta ja joulukuusesta.
Jouluvalmisteluista Oiva ei ole ollut moksiskaan. Tietysti kuusi piti käydä nuuskimassa, kun se tuotiin sisälle, mutta koristeisiin se ei juuri ole kajonnut. Välillä vähän tassulla kokeillut alaoksilla roikkuvia tähtiä ja kultanauhoja, mutta mitäpä pienistä. Varsinaisia tuhoja Oiva ei ole tehnyt. Tihutöitä tärkeämpää lomalla on lepäily.
Hyvä olo, kuten krokotiilimäinen hymy kertoo.
"Eihän me vielä nousta. Laita pää takasin tyynyyn!"
Oiva on löytänyt unipaikkoja mamin sängyn lisäksi sohvalta ja pikkusiskoni kainalosta.
Yritin yksi päivä napata Oivasta joulukuvia, mutta eihän siitä mitään tullut tämän ikiliikkujan kanssa. Onnistuneinkin otos jäi epätarkaksi, mutta sen myötä toivotellaan silti hyvää joulua teille kaikille!
Hyvää joulua!

10 kommenttia:

 1. Iloista joulua teillekin! :) Hienoja kuvia, ja Oiva oikein sädehtii kuusen kynttilöiden välkkeessä.

  VastaaPoista
 2. Onpa Oivalla siellä mahtavat oltavat! :) Ihanaa Joulua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ottaa "palatsista" kaiken irti. :D Hyvät pyhät!

   Poista
 3. Ihania kuvia.
  Valtavan hyvää joulua!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa mukavalta joulun vietolta :-). Oikein rentouttavaa ja levollista joulua teille kaikille!
  - Emäntä, Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista