torstai 28. heinäkuuta 2016

Hei hei hammaskivi!

Hammaskiven poisto sujui hyvin! Kaikki meni, kuten pitikin: Oiva levähti rauhoituspiikistä ja odotti reilun tunnin kuluttua hakijaansa hereillä valmiiksi koppaan pakattuna.
Oivan kannalta ikävintä päivässä oli lounaan viivästyminen - sinnikkäästä komentamisesta huolimatta.
Ihmisvinkkelistä tuntui tosi oudolta nähdä, miten Oiva nukahti rauhoitteen vaikutuksesta. Toinen meni hyvin hämmentyneeksi yllättävän uupumuksen vuoksi, asettui kantokoppaan pötkölleen ja tuntui vastustavan silmien sulkeutumista kuin pieni lapsi. Oli jännää seurailla, miten lääkeaineen myötä simahtaminen oli erilaista, kuin Oivan tavallinen uinahtaminen. Tavallisesti se köllähtää mukavasti, peseytyy perin pohjin ja painaa sen jälkeen pään alas ja silmäluomet kinni tyytyväisesti maiskutellen ja huokaisten. Nyt se asettui pötkölleen kuin voimat olisivat yllättäen loppuneet, ei jaksanut reagoida pään silittelyyn ja silmät jäivät rakoselleen korvien liikahdellessa enää pikkiriikkisen hoitajan tullessa hakemaan.

Hassulta tuntui myös jättää Oiva eläinklinikalle ja lähteä ilman sitä kotiin odottelemaan. Onneksi kuskina toiminut avulias ystävä oli seurana, niin aika kului rattoisati jutellessa ja jääteetä litkiessä, enkä ehtinyt jäädä huolehtimaan turhia. Veikkaan, että yksikseni olisin vilkuillut kelloa tuon tuosta. Joka tapauksessa oli ihanaa, kun astuessamme takaisin klinikan eteiseen, tunnistin Oivan maukaisevan takahuoneesta. Tuli heti huojentunut olo, kun toinen oli hereillä. Lopputuloksena valkoiset hampaat ja ilmainen hammasharja jatkoputsauksia varten. Toimenpiteen ohessa Oiva meni hurmaamaan eläintenhoitajan. Turkin puumamainen väritys oli tehnyt vaikutuksen ja pääsin vastaamaan abyja koskeviin kysymyksiin ennen lähtöä.

Kotona Oiva oli - kuten hoitaja oli lupaillut - hieman känninen. Takajalat eivät meinanneet totella ja kävelessä vähän huojutti. Oiva onnistui kuitenkin loikkaamaan keittiönpöydän auringonläiskään, johon asettui nukkumaan rauhoitteen vaikutusta pois. Iltaruoan aikaan poitsu oli jo täysin oma eloisa itsensä.
Siihen jäi uinailemaan.

7 kommenttia:

 1. Hienoa, että kaikki meni kuten piti! On varmaan hassua katella 'kännistä' kissaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä Oivan hoippuminen sai aikaan muutamat naurahdukset. :D

   Poista
 2. Hienoa, että kaikki sujui mallikkaasti! Toivotaan, että hampaat pysyvät nyt pitkään valkoisina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Hammaspyykkäys ainakin jatkuu, niin jospa se ennaltaehkäisisi tai ainakin lykkäisi seuraavaa hammaskivenpoistotarvetta.

   Poista
 3. Onpa hyvä, että kaikki sujui hienosti! :) Ja mikä parasta, tästä lähtien pöperöt tulevat taas ajallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Palvelija ei enää niskoittele ruoka-aikaan. :D

   Poista
 4. Enpä ole aiemmin kiinnittänyt huomiota puumamaisuuteen, mutta etenkin eka kuvassa paljon samaa näköä tosiaan on. :D Pieni kotipuuma ♥ Mahtavaa, että käynti meni noin hyvin!

  VastaaPoista