keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ensikosketus kynsien leikkaamiseen

Pennuilta on napsittu varvasaseita jo usemapaan otteeseen. Minä sen sijaan en ollut koskaan ennen leikannut kissan kynsiä. Keskiviikkona tähän tuli muutos, kun sain kissanpentujen synnyinkodissa ottaa kynsisakset käteeni ja napsia Cafun kynsistä terävät kärjet pois. Homma hoidettiin niin, että ensin minä pidin Cafua sylissä, kun synnyinkodin emäntä näytti ekalla tassulla mallia, miten kynsien leikkaaminen tapahtuu. Sitten vaihdettiin päikseen. Hän piti pentua, kun minä leikkasin loput kynnet. Ei ollut ollenkaan niin vaikeaa, kuin mitä olin luullut. Kynnet tulivat helposti esiin ja Cafulla ne ovat niin vaaleat, että punertava ydin erottuu helposti. Etujalkojen kannuskynnet tosin leikkasi kokeneempi ihminen, koska ne jäivät hankalaan kulmaan minusta katsottuna. Eiköhän se silti onnistu tulevaisuuden manikyyrihommissa minultakin. Ainakin olo jäi luottavaiseksi.

Tietysti kotona tulee olemaan vastassa se tilanne, että hoidan itsekseni niin kissan pitelemisen kuin kynsien leikkaamisenkin. Siitä huolimatta tällainen ensikosketus hoitotoimenpiteeseen oli hyvä. Ei jännitä yhtä paljon, kun tietää, miltä kynsi leikatessa tuntuu, miten sujuvasti kärjen saa napsautettua lyhemmäksi ja kokemuksen siitä tärkeimmästä: miten ja mistä kohtaa lyhennetään. Loppu hoitunee totuttelemalla, palkitsemalla ja ehkä harhauttamalla. Tänään poju jaksoi olla hienosti paikallaan, kun näköetäisyydelle sattui kärpänen, jota kyttäillä.

Alla muutama kännykkälaatuisen epätarkka kuva viime sunnuntailta. Cafu se vaan kasvaa ja komistuu!
Cafu 3.8.2014 1/2

Cafu 3.8.2014 2/2

Ensi maanantaina poitsu käy sisarustensa kanssa eläinlääkärin tarkastuksessa, jossa selviää voidaanko Cafu veljineen varhaiskastroida suunniteltuna päivänä. Se tarkoittaa myös luovutuspäivän varmistumista, jee!

10 kommenttia:

  1. Cafu on kyllä ihan ylisöpö noissa kuvissa. Toivotaan, että saat varmistuksen luovutuspäivälle, niin on yksi asia vähemmän jännitettävänä!
    Mä yritän kovasti järjestää jotenkin, että pääsisin pentua katsomaan vielä ainakin kerran ennen luovutusta, mutta tuo matka on niiiiiin pitkä ja hankala...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sympatiseeraan sun ikävää päästä näkemään pentua. Ne mokomat valloittavat tulevat ihmisensä hetkessä tyrmäysiskumaisella tehokkuudella. Pitkät välimatkat on kyllä toisinaan ikäviä ja hankalia varsinkin, jos on julkisen liikenteen varassa. Toivottavasti pääsisit kuitenkin vielä katsomaan abyvauvaa ennen luovutusta!

      Poista
  2. Onpa Cafu söpö! Oikea ihanuus!

    VastaaPoista
  3. Heips! Laitoin 7.8. Cafun kauneutta kehuvan viestin, mutta taisi kadota jonnekin avaruuteen? Onnistuisiko tämä, testailen.
    Pipsun ja Miirun Pirjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tainnut jokin bittimörkö syödä ensimmäisen yrityksen. Tämä tuli kuitenkin perille. :)

      Poista